Skip to main content

Vanaf het moment dat ik zwanger raakte, wist ik dat ik aan het eind van mijn zwangerschap een aantal mooie foto’s van mijzelf wilde hebben. Omdat wordt geadviseerd om foto’s te laten maken tussen de 32 en 36 weken, had ik iets om naar uit te kijken.

Haar verhaal

Vandaag ontving ik een testimonial van een hoog zwangere klant die ik onlangs heb gefotografeerd. Haar woorden raakte en emotioneerde mij.

Het is niet voor het eerst dat ik complimenten krijg over mijn werk als fotograaf. Of over de manier waarop ik met mijn “onderwerp” voor de camera omga. Maar toch raakte haar woorden mij dit keer meer. Komt dit door de Corona-tijd waarin wij nu leven? Ja, dat zal vast meespelen. Of komt het door het feit dat mijn klant haar droom door Corona als sneeuw voor de zon zag verdwijnen. Haar de kans ontnam om een mooie herinnering vast te leggen. Een herinnering voor later.

Ik ben blij dat ik er voor mijn klant kon zijn, haar deze mooie herinnering heb kunnen geven.

Testimonial

Vanaf het moment dat ik zwanger raakte, wist ik dat ik aan het eind van mijn zwangerschap een aantal mooie foto’s van mijzelf wilde hebben. Omdat wordt geadviseerd om foto’s te laten maken tussen de 32 en 36 weken, had ik iets om naar uit te kijken.

Tot het moment dat het corona-virus om de hoek kwam en er vanuit de overheid maatregelen werden genomen: zo moesten we zoveel mogelijk thuis blijven en 1,5 meter afstand van elkaar houden. De corona-crisis gaf mij al extra zorgen en nu zag ik ook nog eens mijn fotoshoot in het water vallen!

Toen ik enige tijd terug bij BNI de deurprijs van Jacqueline won, bood ze aan om foto’s van mij te maken aan het eind van mijn zwangerschap. Voorzichtig polste ik bij Jacqueline: of ze dat nog voor mij wilde doen in deze tijd met alle maatregelen die van kracht waren. “Natuurlijk”, zei Jacqueline “zolang we maar 1,5 meter afstand houden en die zit wel tussen ons in hoor!”. Ik was enorm blij dat Jacqueline foto’s wilde maken!

We maakten een afspraak en in de dagen voor de shoot hielp zij mij met de voorbereidingen. Zo zochten we samen uit wat voor soort foto’s ik mooi vond (bijvoorbeeld kleur of zwart/wit), vertelde Jacqueline mij wat ik qua kleding het beste kon dragen en wat ik zeker niet moest aantrekken. Door de tips en adviezen van Jacqueline ging ik goed voorbereid naar de shoot.

Op de dag van de shoot had Jacqueline haar woonkamer volledig omgebouwd tot studio. Ik vertelde haar dat ik het best spannend vond, maar Jacqueline wist mij helemaal op mijn gemak te stellen. Ze praatte mij door verschillende poses heen, waardoor ik steeds zelfverzekerder werd en de shoot steeds makkelijker ging. Jacqueline gaf op afstand aanwijzingen hoe ik moest staan en kijken, zodat we daarmee een bepaalde look creëerden. De tijd vloog voorbij en ik vergat ik even al mijn “corona-zorgen” en genoot van de bijzondere periode waarin ik nu zit.

Dezelfde dag stuurde Jacqueline mij de foto’s al toe: ze waren prachtig geworden en dat was ook te merken aan alle complimenten die ik op de foto’s ontving. De vakkundigheid van Jacqueline heb ik gezien vanaf de voorbereidingen tot het afleveren van de foto’s.

Ik ben Jacqueline heel erg dankbaar dat zij mij deze prachtige blijvende herinnering heeft gegeven en kan haar als fotograaf aan iedereen van harte aanbevelen!

 

Ook zwanger of andere wensen?

Als fotograaf werk ik voornamelijk voor bedrijven en ngo’s. Tijdens mijn studie aan de Fotovakschool heb ik 4 jaar mijn eigen fotostudio gehad en heb ik veel ervaring opgedaan met het werken in een fotostudio. Zolang het Corona virus ons leven in de greep houdt leg ik graag ook jouw zwangerschap vast. Ik ben tevens beschikbaar voor portretten en andere shoots. Ik bespreek graag de mogelijkheden met je.

Wil je meer informatie over mij of wil je ook graag een zwangerschapsshoot of andere belangrijke gebeurtenis laten vastleggen, neem dan een kijkje op mijn website of stuur een mail.