Skip to main content

Vandaag is het wereld diabetes dag. Een dag waar we ook stil mogen en moeten staan bij de vrouwen in de overgang met diabetes. Waarom? Lees het verhaal van Denise.

Denise, 54 jaar, type 1 Diabetes sinds 30e

Op het moment dat ik diabetes kreeg was ik bang voor hoe het zou gaan als ik in de overgang kwam. Die angst was gegrond. Als je bloedsuikers te laag zijn, geeft dat namelijk hetzelfde gevoel als een opvlieger. Zweten, slecht zien, je niet lekker voelen.

Ik heb nu dus al 24 jaar diabetes en sinds 4 jaar is daar de overgang bijgekomen. Daardoor voel ik me nog vaker niet prettig. Ik begon met schommelingen in mijn menstruatie en na een paar jaar bleef het bloeden zelfs helemaal weg. Totdat ik onlangs opeens weer ongesteld werd! Dat vond ik heel heftig.  Ik ben naar mijn behandelend arts gegaan en heb gevraagd om een overgangsconsulent die gespecialiseerd is in diabetes type 1. Maar de arts wuifde dit weg als niet belangrijk, voor hem “is het niet zo’n dingetje”. Daar werd ik boos om, hij is een man en heeft geen idee! Helaas heb ik tot nu nog niemand kunnen vinden die mij hierin serieus neemt. Ik blijf op de deuren kloppen maar over het algemeen krijg ik geen reactie.

 

Lees meer verhalen in mijn boek Tweede lente te bestellen via mijn website.

Denise, 54 jaar