Skip to main content

Vrouwen in de overgang taboe of zegen? Morgen start ik met een masterclass aan de Fotoacademie. Tijdens deze masterclass wil mij gaan richten op een nieuw project over de ervaringen van vrouwen in de overgang. Hiervoor kan ik jullie hulp goed gebruiken.

Project “Vrouwen in de overgang taboe of zegen”

Voor dit fotografie project ben ik op zoek naar moedige vrouwen, uit verschillende culturen, die in de menopauze zitten. Ik weet het een onderwerp waarover wij vrouwen niet graag praten. Maar ook een onderwerp dat bij het leven hoort. Elke vrouw krijgt hier vroeg of laat mee te maken.

Voel je je anders dan voorheen, heb je bijvoorbeeld een hond aangeschaft? Is het onmogelijk voor jou om  kinderwagens te passeren zonder de baby uit de wagen te willen halen? Heb je iets aan je uiterlijk laten doen? Geeft de overgang  je een nieuwe status binnen het gezin of familie? etc.

Uiteraard worden de foto’s discreet gemaakt en neem ik de Corona regels serieus. Naast de foto’s wil ik ook een kort verhaaltje over jouw ervaring plaatsen.

Help je mee?

Stuur mij dan een berichtje of mail mij je telefoonnummer en ik neem contact met je op.

Alvast ontzettend bedankt en tot snel!

In de overgang taboe of zegen

De meeste westerse vrouwen krijgen hun laatste menstruatie tussen hun veertigste en zestigste jaar; de gemiddelde leeftijd is 51 jaar. De laatste menstruatie wordt ook wel menopauze genoemd. De levensfase waarin de eierstokken geleidelijk ophouden het vrouwelijk geslachtshormoon oestrogeen te produceren, wordt de overgang genoemd. De duur van de overgang is bij elke vrouw verschillend. De overgang is officieel pas voorbij als u een jaar lang geen menstruaties meer hebt gehad. Een kwart van alle vrouwen krijgt tijdens de overgang klachten die het dagelijks leven behoorlijk kunnen verstoren. De overgang is echter een natuurlijke fase in het leven van iedere vrouw. Goede informatie en deskundige hulp kunnen helpen in deze periode. (bron)