Onlangs was ik te zien in Kruispunt “Niet Sexy?!”, een aflevering over het taboe dat er rust op de overgang. Hierop heb ik zoveel mooie en warme reactie mogen ontvangen van vrouwen die zich eindelijk gezien zagen. Dank jullie wel!

Maar we zijn er nog lang niet en daarom plaats ik nogmaals de oproep voor mijn serie vrouwen in de overgang.

Op dit moment ben ik bezig met een project over vrouwen in de overgang. Dit omdat ik van mening ben dat er nog steeds een taboe rust op dit onderwerp en vrouwen onvoldoende durven aan te geven dat zij hiervan last hebben en er te weinig begrip is van mensen om ons heen. Het laatste is best wel logisch omdat mensen het zelf niet ervaren.
Door middel van foto’s wil ik de wereld om ons heen laten zien wat het met ons als vrouwen doet. Maar ook wil ik laten zien dat wij allemaal krachtige vrouwen zijn, die hier nou eenmaal mee moeten dealen.
Oproep serie vrouwen in de overgang
Voor dit project ben ik op zoek naar vrouwen (met verschillende etnische achtergrond) die in de overgang zitten. Omdat de menopauze ons allemaal treft of je nou geboren bent in Nederland, Zuid Europa, Marokko, Turkije, Azië, Zuid- Amerika, Afrika, Suriname of waar ook in de wereld. Ik wil er graag achter komen hoe vrouwen in diverse culturen de overgang beleven en of dit invloed heeft op je dagelijkse leven.
Alle foto’s worden met respect voor jou en je omgeving gemaakt. Daarbij schrijf ik een kort verhaaltje over hoe jij de overgang ervaart.
Stuur een mail naar info@jacquelinevandenheuvel.com en ik neem contact met je op. 
Uiteraard krijg je een mooi portret van jezelf als dank.
Alvast bedankt voor je reactie en tot snel.
Vrouwen in de overgang

Diana, 61 jaar