Skip to main content

In 2014 ben ik naar Chicago afgereisd. Daar heb heb ik Joshua via een organisatie genaamd la Casa Norte ontmoet. Joshua is een jongen die al vanaf zijn 17e dakloos is en niet alleen hij, maar zijn hele familie.

Via la Casa Norte, Chicago kwam ik met Joshua in contact. Joshua woont op straat in het Humbolt Parc disctrict. Het leven als dakloze is voor iedereen een hard bestaan. Maar leven tussen de verschillend gangs maakt het nog ingewikkelder. Elke dag is een kwestie van overleven. Een hard bestaan waarin het elke dag een kwestie van overleven is. 

Dit ondervond ook ik, toen we een stel jongeren tegenkwamen de straat blokkeerde waar wij liepen. De situatie was dreigend en de messen werden tevoorschijn gehaald. Ik kon het niet laten om een soort van lach te onderdrukken, want he het waren jongetjes van max 16 jaar! Ik kon hun moeder zijn. Op de opmerking dat ze lid waren van een gang kon in dan ook alleen maar antwoorden: “moet ik dan nu bang zijn…” Het ijs was gebroken en de mannen wilde graag op de foto.

 

Joshua’s droom

Joshua vertelde mij dat hij een droom heeft en dat is om een vliegtuigtechnicus te worden. Diep in zijn hart weet hij dat dit een droom zal blijven, want geld voor onderdak of voor een studie heeft hij niet. 

Het leven kan soms raar lopen, maar deze ervaring zal ik nooit meer vergeten!

Meer zien klik hier

Jacqueline van den Heuvel Joshua Chicago

Via Facebook heb ik nog steeds contact met Joshua. Gelukkig maakt hij het nu redelijk goed en heeft hij zo nu en dan een dak boven zijn hoofd. Maar uit alles blijkt dat het leven voor hem niet makkelijk is. Daarom blijf ik hem volgen en hem en geef ik hem zo af en toe een por om hem te laten weten dat hij niet alleen is. Helaas zijn er in de wereld veel te veel jongeren dak- en thuisloos.