Skip to main content

Onlangs ben ik voor een mooie opdracht naar Lliber, gelegen tussen Valencia en Alicante (Spanje), gevlogen. De opdracht betrof het fotograferen van een prachtige finca: Fincas el Tesoro Lliber. Graag vertel ik je meer over het ontstaan van deze prachtige finca.

In november 2018 is mijn opdrachtgever eigenaar geworden van dit landgoed. Een prachtige plek die verscholen lag achter bomen en onkruid van 2 meter hoog en reeds jaren gebruikt en volledig gesloopt door krakers.

Langzaam zijn zij begonnen met het schoonmaken van het terrein. In totaal zijn er 15 containers vol met stoelen, banken, matrassen, bierflesjes ect. afgevoerd. Toen zij het huis kochten, kon je alleen de garage zien. Langzaam maar zeker kwam het grote huis en de kleine finca tevoorschijn onder het puin. Vrienden, de Pepes, Enrique en Victor,  hebben geweldig werk geleverd door het land op te ruimen en al het afval af te voeren.

Inmiddels hebben de vele bergen puin plaatsgemaakt voor een prachtige finca, zwembad en zelf het begin van een wijngaard. En na lang wachten is inmiddels ook de elektra aangesloten. Maar dit is pas het begin. De rest van de gebouwen en het terrein moet nog verder ontwikkeld worden.

De “kleine” finca beschikt over een woonkamer, badkamer, keuken, 2 slaapkamers en een prachtig buiten met o.a. ruim terras en zwembad. Daarnaast is het mogelijk om naast de finca nog drie mooie kamers, gelegen direct aan het zwembad, te huren. Deze kamers beschikken over een badkamer en gedeelde buitenkeuken. De ideale plek om heerlijk met je vrienden, familie, fietsclub etc. te genieten van een heerlijk ontspannen vakantie.

De kamers en buitenkeuken aan het zwembad zijn bijna klaar, ik kan niet wachten er weer heen te gaan om deze te fotograferen. Ben jij ook zo benieuwd naar deze fantastische plek? Houdt dan de naam Fincas el Tesoro Lliber in de gaten ( Twitter, Facebook en Instagram.

Lliber is een prachtig klein plaatsje gelegen in de Jálon (Xálo) vallei. Elk jaar zijn er festiviteiten, markten en braderieën. Er zijn heel veel leuke dorpen in de vallei en daar buiten. Zo kan je een uitstapje maken naar de kersen-, sinaasappel- of amandelvallei maken. Op ruim een uur rijden liggen de prachtige historische steden Valencia en Alicante. Of je rijdt de andere kant op, de bergen in. Binnen 20 minuten rijd je door de karig bewoonde groene bergen. De ideale bestemming voor iedereen die van rust en ruimte houdt, maar ook niet te ver van de bewoonde wereld, het strand en met prachtige wandel en fietsroutes in directe omgeving.