Skip to main content

In deze blogpost wil ik mijn (potentiële) klanten op de hoogte stellen van de  COVID-19 maatregelen die ik heb getroffen. Zodat  ik mijn de werkzaamheden voor u en voor mijzelf zo veilig als mogelijk te kan uitvoeren.

1. Gepaste afstand

Bij het fotograferen bewaar ik minimaal 1,5 meter afstand. In de praktijk is het wel eens lastig en onhandig, maar ik doe er alles aan om hier rekening mee te houden. Zo schud ik geen handen, stap. ik niet samen in een lift en geef iedereen om mij heen ruimte.

2. Persoonlijke hygiëne

Persoonlijke hygiëne is belangrijk. Zo neem ik het wassen en desinfecteren van mijn handen heel serieus. Daarbij neem ik meerdere wegwerphandschoenen, mondkapjes en desinfecterende gel mee.

  • Regelmatig handen wassen
  • Hygiëne kit standaard aanwezig in mijn tas
  • Niezen altijd in de elleboog, bij hoesten: lees punt 3 hieronder

3. Symptomen checken

Helaas zijn de symptomen van COVID-19 niet altijd even duidelijk. De belangrijkste lijken wel koorts en hoesten te zijn. Met name de laatste is erg belangrijk omdat deze er toe kan lijden dan anderen besmet kunnen raken. Bij hoesten en/of koorts volgt een annulering. Dezelfde mindset verwacht ik ook van mijn klanten.

  • Bij hoesten en andere symptomen zoals koorts en hoofdpijn zal de shoot worden verschoven
  • Van mij en de klant wordt flexibiliteit en redelijkheid hier in verwacht: geen annuleringskosten dus

4. Minder mensen

Hoe minder mensen aanwezig en bij elkaar hoe beter. Gelukkig werk ik voornamelijk alleen, dus meestal zonder assistenten en ander personeel.

5. Aanpak per specialisme

Ik werk voor een breed scala klanten waarvoor ik verschillende soorten content aanbiedt. De COVID-19 heeft niet op alle facetten van mijn dienstverlening even veel impact, waarover hieronder meer.

Portretfotografie

Gelukkig kunnen portretten gewoon doorgaan. Het is voor mij zeer gemakkelijk om contact te vermijden: simpelweg met een boog om mensen heen lopen en geen handen meer schudden. De gemiddelde afstand tussen de camera en de geportretteerde was al ongeveer 2 tot 3 meter, dus dat is geen probleem. Lees meer over portretfotografie.

Bedrijfsfotografie

Hieronder vallen sfeerbeelden en reportages. Dit kan de komende tijd wat lastiger zijn omdat de meeste soorten bedrijfsfotografie meerdere mensen vereisen. Met creatief denken is er echter nog wel een hoop mogelijk. Lees meer over bedrijfsfotografie.

fotoshoot in opdracht van Spaarnwoude geeft energie. Squad rijden bij Action Planet Spaarnwoude